Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bajnokok Ligája történelem képes leírás - Bajnokok Ligája - BL.tlap.hu
részletek »

Bajnokok Ligája történelem - Bajnokok Ligája - BL.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: bajnokokligaja.tlap.hu » Bajnokok Ligája történelem
Keresés
Találatok száma - 4 db
Bayern München - Borussia Dortmund

Bayern München - Borussia Dortmund

A 2012-2013-as UEFA-bajnokok ligája az európai labdarúgó-klubcsapatok legrangosabb tornájának 21., jogelődjeivel együttvéve 58. kiírásra. A döntőt a londoni Wembley Stadionban rendezték. A kupát a Bayern München nyerte.

BL a kezdetektől

BL a kezdetektől

1955 óta létezik, és napjainkban már az egyik legnívósabb európai labdarúgókupa, hiszen amely csapat megnyeri Bajnokok Ligája dönőjét, az Európa legjobb klubcsapatának mondhatja magát. A selejtezők után összesen 32 csapat marad, melyek 8 csoportban harcolnak tovább a Bajnokok Ligája trófeáért.

BL múlt

BL múlt

A Bajnokok Ligája elődje, a bajnokcsapatok Európa-kupája (BEK) 1955-ben indult világhódító útjára. Azóta rendezi meg rendszeresen az UEFA évről évre az európai elit klubcsapatok tornáját, amely során minden évben eldől, melyik csapat a legjobb a legjobbak között.

Bajnokok Ligája - BL magazin hírek
A Real Madrid 10. alkalommal Bajnokok Ligája győztes
A Real Madrid 10. alkalommal Bajnokok... Városi derbit hozott a Bajnokok Ligája 2013-14. évi sorozata. A Real Madrid és az Atletico Madrid csapott össze Lisszabonban a legjobbnak járó trófeáért. Bajnokok Ligája döntő - 2014.05.24. Real Madrid (spanyol)-Atletico Madrid (spanyol) 4-1 (0-1, 1-1, 1-1) - hosszabbítás után Lisszabon, Estádio da Luz, 60 976 néző. Gólszerzők: S. Ramos (90+3.), Bale (110.), Marcelo...
Madrid a labdarúgás fővárosa
Madrid a labdarúgás fővárosa Soha olyan még nem volt egyetlen kupasorozatban sem, hogy a döntőt azonos város...
A Chelsea busz leparkolt
A Chelsea busz leparkolt A Bajnokok Ligájában lejátszották a negyeddöntők első mérkőzéseit. Nagy...
BL történelem

BL történelem

Az alábbiakban a Bajnokok Ligájának történelmét követheted végig évről-évre, egészen 1992-től napjainkig. Akkor váltotta ugyanis fel az addigi Bajnokcsapatok Európa Kupáját a BL, és vált korszakunk legnívósabb labdarúgó klubtornájává. Dél-Amerikában a Copa Libertadores hasonló rendszerben működik, mint nálunk Európában a BL, és ezen két torna győztese vívja meg az Interkontinentális Kupa döntőjét, hogy megmutassák, melyik csapat a világ legjobbja abban az évben.

Tuti menü